Home » Trainer overzicht

Het Team van ESCIMCO Trainers

Margreta Barten
Margreta Barten
Na mijn studie Human Resources Management heb ik 13 jaar gewerkt als HR-professional bij luchtvaart en productiebedrijven (proces en metaalindustrie). Een post HBO opleiding Organisatie Psychologie en een coachtraject hebben mij gemotiveerd om een switch te maken tot loopbaancoach/trainer. Hiervoor heb ik een coach- en trainersopleiding gedaan en sindsdien begeleid ik kandidaten in hun persoonlijke- en loopbaanontwikkeling.

Inmiddels ben ik mede-eigenaar van een coaching-, training- en HR-adviesbureau, waarbij ik het trainersvak combineer met coaching en interim HR-werk. Het is mijn missie om mensen de kracht en het lef te geven om regie te nemen over eigen gedrag en loopbaan. Het is voor mij een enorm voorrecht om mensen en organisaties hierin te inspireren.

 

Bert Teeuwen
Bert Teeuwen
Van oorsprong ben ik Procestechnoloog. Ik ben mijn loopbaan begonnen als productiemanager en kwaliteitsmanager. Na verschillende bedrijven in de foodsector ben ik in de consultancy gaan werken. In de afgelopen 18 jaar heb ik internationale ervaring opgedaan in management, consultancy en training, gericht op verbeterprogramma’s zoals TPM, Lean and Six Sigma (Master Black Belt), zowel in de profit als non-profit sector. 5S heb ik toegepast in productie-omgevingen, kantoor en digital surrounding.

Verder heb ik veel gewerkt met Value Stream Mapping, Lean in the office, SMED en Kaizen. Ik heb vele managementteams geadviseerd en gecoached in het bereiken van doelen als het verkorten van leadtimes of het minimaliseren van verspillingen en doorlooptijd in administratieve processen. Daarnaast schrijf en publiceer ik boeken over continu verbeteren die toegankelijk zijn om te lezen.

Harke in den Kleef 
Harke in den Kleef
Mijn loopbaan ben ik gestart bij de rijksoverheid, waardoor ik vertrouwd ben met de relatie overheid en bedrijfsleven. Daarna heb ik gekozen voor een carrière in de logistiek, waarvan meer dan 15 jaar als zelfstandig interim manager. Ik ben sparringpartner voor directies in MKB en multinationals en eindverantwoordelijk geweest in een aantal turnarounds, op zowel strategisch als operationeel niveau. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van organisatieveranderingen, met name om mensen in de gewenste richting te bewegen. Ik probeer een rustpunt te zijn in hectische omgevingen en snel orde op zaken te stellen. Ik zorg voor duidelijke doelstellingen en transparantie in planning. Ik streef er altijd naar plannen daadwerkelijk te realiseren en verbeteringen blijvend neerzetten.

Henk van Dongen
Henk van Dongen
Mijn roots liggen in de chemische sector. Ik heb 33 jaar ervaring in de internationale sales en het sales-management. Als global-key-accountmanager onderhield ik business-relaties met industriële wereldspelers. Mijn lange ervaring heeft mij geleerd hoe je mensen doortastend kunt ‘lezen’. En met die vaardigheid kan ik op een empathische en tegelijk duidelijke manier mensen motiveren om gewoontes te veranderen.
Ik maakt graag gebruik van mijn rijke schat aan ervaringen uit het vak. Dat houdt de deelnemers aan mijn trainingsprogramma voortdurend actief en betrokken. Serieus, maar zeker met de nodige humor, motiveer ik met mijn persoonlijke belevenissen de deelnemers om het geleerde in praktijk te brengen.

Jaap Schuringa


Mijn visie is “verbeteren blijft mensenwerk”. Mijn passie is “mensen inspireren en aan zetten om te doen waar ze goed in zijn en daarbij boven zich zelf uit stijgen om te bereiken wat nodig is in de situatie”.

In de afgelopen kwart eeuw ben ik werkzaam geweest in diverse managementfuncties, met name in de levensmiddelenbranche, in binnen- en buitenland. Altijd denkend vanuit het principe dat resultaat voortkomt uit zaaien én oogsten. Uit denken én doen. Uit kennis én straatwijsheid. Uit kosten én baten. Uit luisteren én leiden. Uit mensen én middelen. Uit zakelijkheid én zorg. Kortom: een optimaal resultaat kan alleen bereikt worden als uitersten worden opgezocht.

Omdat elk bedrijfsproces ze allemaal herbergt. Ik heb vele bedrijven begeleid in verbeterprojecten, waarbij een efficiency verbetering van 25% geen uitzondering is.

 

 

 

 

Paul Williams

For the past 30 years I have worked in an international environment and held numerous management and leadership positions, including regional and global roles in strategy, marketing, communications, sustainability,  training, management, team building, policy, and public representation. I trained as an environmental scientist in the United Kingdom, holding a B.Sc. honours degree from the University of Stirling, a Masters degree in environmental management from the University of London, and a Ph.D in environmental management and engineering from the University of Wales.
In 2008 I had the opportunity to develop the Sustainability Evolution Model for the G8 World Leader’s Summit, and this was also presented to the 2008 World Forum. In 2009 I had the privilege to speak at the United Nations Business For Environment summit on the development of stakeholder strategies to deal with the world’s dwindling water resources.

I am now teaching at several universities with a focus on inspiring the next generation to further develop their education and skills to deliver future strategies in the areas of sustainability, marketing, business development, and communications.

Eduard van Lierop

Met veel plezier ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam in Supply Chain Management, Integrated Business Management en voer ik verbeterprojecten uit voor wereldwijde industriële leiders. Ik heb Supply Chain strategieën ontwikkeld en geïmplementeerd, die gezorgd hebben voor aanzienlijke omzet en marge groei en verbeteringen in operationele kosten, cash flow en leverbetrouwbaarheid. Deze projecten vonden plaats in West-Europa, Noord Amerika, Azië en Rusland, waarbij ik cross-functional teams heb gebouwd. Mijn werkwijze/aanpak/streven is om bij complexe issues de zaken eerst onder controle te brengen, alvorens verbeteringen kunnen worden doorgevoerd en geborgd binnen organisaties en systemen.